Ακτινοδιαγνωστικό

Το ακτινολογικό εργαστήριο προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και επεμβατικής ακτινολογίας. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της επιστημονικής εκπαίδευσης (με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και την διοργάνωση ημερίδων), καθώς και στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση νέων ακτινολόγων είτε με τα καθημερινά μαθήματα των ειδικευομένων του Γ.Ν.Καβάλας, είτε με τις ημερίδες για τους ειδικευόμενους όλης της Β. Ελλάδος που γίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με την Αξονική Τομογραφία απεικονίζεται το ανθρώπινο σώμα σε εγκάρσιες τομές που δημιουργούνται από την επεξεργασία ακτινών Χ με τη βοήθεια προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Διενεργούνται όλες οι εξετάσεις αξονικής τομογραφίας σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα ως επίσης και εξειδικευμένες εξετάσεις, που αφορούν απεικόνιση αγγειακών σχηματισμών της κεφαλής και του σώματος (αξονική αγγειογραφία).

Μαγνητικός Τομογράφος 

Στις 3-9-14 ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του Μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καβάλας και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η Μαγνητική Τομογραφία είναι μία πολύτιμη, ανώδυνη διαγνωστική ιατρική εξέταση που δε χρησιμοποιεί ακτινοβολία και επιτρέπει στους ιατρούς ακτινολόγους να εξετάζουν εσωτερικά το σώμα ακόμα και σε περιοχές που η συμβατική ακτινογραφία αδυνατεί. 

Με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας στη Μαγνητική Τομογραφία, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η πορεία της εκάστοτε θεραπείας. Πολλές ασθένειες ανιχνεύονται στα αρχικά τους στάδια με αποτέλεσμα την έγκαιρη πρόγνωση και πρόληψη. 

 MR1_800.JPG

Προσωπικό
Επιστημονικά Υπεύθυνη
Αντωνίου Μαρία - Δ/ντρια
Επικουρικοί Ιατροί
Γεωργιάδου Ελένη
Κοζλεκίδης Ιωάννης
Τερσενίδου Ιολάντα
Ιατροί Ε.Σ.Υ.
Κουρτίδης Χρήστος - Δ/ντής
Λώτη Σουλτάνα - Επιμελητής Α`
Αρβανιτίδου Άννα - Επιμελητής Β`
Στοιχεία Επικοινωνίας
Γραφείο Διευθυντή
2513501850
Γραφείο Ακτινοφυσικού
2513501853
Γραφείο Προϊσταμένης
2513501849
Αίθουσα Ακτινογραφίας
2513501838
Θάλαμος-Εμφανιστήριο
2513501839
Όροφος
Ισόγειο
 
Φωτογραφίες
image
Ακτινοδιαγνωστικό, Αξονικός Τομογράφος, Μονάδα Ενδοσκοπήσεων