Υπό την εποπτεία του τμήματος διατροφής παρασκευάζονται καθημερινά περίπου τριακόσιες μερίδες καλύπτοντας τις γενικές και ειδικές διατροφικές ανάγκες των ασθενών του Γ.Ν. Καβάλας. Οι δίαιτες που παρέχονται στους ασθενείς είναι η τακτική, ελαφρά, γαστρική, ηπατοπαθούς, παγκερατίτιδα, άλιπη, διαβητικά κλπ.
Σε συνεργασία με την επιτροπή παραλαβής τροφίμων γίνεται ο ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος των Α΄ υλών, ενώ παρακολουθείται όλη η διαδικασία παρασκευής και διανομής φαγητού για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Στο Γ.Ν. Καβάλας χρησιμοποιείται σύστημα κεντρικής μεριδοποίησης του φαγητού των ασθενών διασφαλίζοντας την υγιεινή κατάσταση αλλά και όμορφη παρουσίαση.