Αναισθησιολογικό

Βρίσκεται στον 1ο όροφο του νοσοκομείου. Έργο του Αναισθησιολόγου είναι η χορήγηση Αναισθησίας στους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν. Επίσης μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό συμβεί στις διάφορες κλινικές του Νοσοκομείου
Το είδος της χορηγουμένης αναισθησίας ποικίλει ανάλογα με την χειρουργική επέμβαση, του επείγοντος της επεμβάσεως και κυρίως ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του ασθενούς.
Τα είδη της αναισθησίας είναι:

  • Γενική Αναισθησία
  • Περιοχική Αναισθησία.
  • Επισκληρίδιος Αναισθησία
  • Ραχιαία Αναισθησία
  • Στελεχιαία Αναισθησία
  • Τοπική Αναισθησία

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα υποστηρίζει περιστατικά της Γεν. Χειρουργικής, Ορθοπεδικής, Γυναικολογικής-Μαιευτικής, ΩΡΛ, Ουρολογικής, Οφθαλμολογικής, αντιμετώπιση καρδιολογικών περιστατικών και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο ΤΕΠ.

Μονάδα Ανακούφισης Πόνου

Σκοπός της μονάδας είναι η συνεχής κάλυψη των αναγκών του ασθενούς και της οικογένειας. Βοηθούνται οι χρονίως πάσχοντες καθώς και οι οικογένειες τους ώστε να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης σε μία ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους. Είναι λοιπόν η ολοκληρωμένη και συνεχής φροντίδα ασθενών των οποίων η ασθένεια δεν απαντά σε ριζική θεραπευτική αγωγή (όπως σε περιπτώσεις χρόνιων νεοπλασματικών ή μη νεοπλασματικών παθήσεων).

Ανάνηψη

Ασχολείται με την συνέχιση της αναισθητικής φροντίδας στην άμεση μεταναισθητική περίοδο. Η Μονάδα  εξυπηρετεί όλους τους χειρουργικούς αρρώστους για την άμεση ανάλυση αερίων αίματος, σακχάρου, ηλεκτρολυτών κ.λ.π. για να υποστηρίξει την περιεγχειρητική φροντίδα του αρρώστου, με την άμεση διόρθωση τυχόν διαταραχών, ιδιαίτερα στις μεγάλες επεμβάσεις ήπατος, καρδιάς, πνευμόνων κ.λ.π. και τους βαρέως πάσχοντες.
Εξοπλίζεται από σύγχρονα αναισθησιολογικά μηχανήματα και monitors παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών που αποτελούν το βασικό και εξειδικευμένο αναισθησιολογικό εξοπλισμό, με την βοήθεια των οποίων οι αναισθησιολόγοι αναγνωρίζουν έγκαιρα τυχόν διαταραχές και επεμβαίνουν άμεσα για την αντιμετώπισή τους

Προσωπικό
Συντονίστρια - Διευθύντρια
Κετικίδου Ευγενία
Ιατροί Ε.Σ.Υ. (Αναισθησιολογικό)
Ανδρέου Αικατερίνη - Διευθύντρια
Διακομή Μαρία - Διευθύντρια
Χλωροπούλου Παναγιώτα - Διευθύντρια
Βελίκοβιτς Ντεγιάν - Επιμελητής Α`
Κευσενίδης Σάββας - Επιμελητής Α`
Ιατροί Ε.Σ.Υ. (Ιατρείο Πόνου)
Κετικίδου Ευγενία - Διευθύντρια
Χλωροπούλου Παναγιώτα - Διευθύντρια
Στοιχεία Επικοινωνίας
Γραφείο Διευθυντή
2513501157
Γραφείο Αναισθησιολόγων
2513501156, -1164
 
Γραφείο Προϊσταμένης
2513501163
Όροφος
Πρώτος