Νευροχειρουργική

Βρίσκεται στον 4ο όροφο του νοσοκομείου. Καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα της κλινικής και χειρουργικής δραστηριότητας στον τομέα της Νευροχειρουργικής σε επίπεδο διάγνωσης, παρακολούθησης και θεραπείας. Στην κλινική αντιμετωπίζεται η πλειονότητα των χειρουργικών παθήσεων του κεντρικού και του περιφερικού νευρικού συστήματος, όπως όγκοι εγκεφάλου/ νωτιαίου μυελού/ σπονδυλικής στήλης/ περιφερικών νεύρων, εκφυλιστικές παθήσεις σπονδυλικής στήλης (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, σπονδύλωση, μυελοπάθεια), τραύματα σπονδυλικής στήλης, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, υδροκεφαλία, παθήσεις που απαιτούν εμφύτευση αντλίας συνεχούς ενδορραχιαίας έγχυσης φαρμάκων κ.ά..

Η διενέργεια πολλών από τις παραπάνω επεμβάσεις υποστηρίζεται από διεγχειρητική νευροπαρακολούθηση, καθώς και από τον πλέον σύγχρονο χειρουργικό εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας, που έχει στη διάθεσή της η κλινική, όπως καινούργιο νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, νευροπλοηγό, ακτινοσκοπικό μηχάνημα
C-arm και το μοναδικό ιδιόκτητο σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας O-arm. Ο εξοπλισμός αυτός συμβάλλει καθοριστικά στην ακρίβεια των διεγχειρητικών χειρισμών, στις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες χειρουργείου, στην επίτευξη ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών και τελικά στην καλύτερη έκβαση των ασθενών.
Προσωπικό
Συντονιστής Διευθυντής
Καμπουρίδης Ευάγγελος
Επικουρικοί Ιατροί
Δάνος Χρυσόμαλος - Επιμελητής Β`
Ιατροί Ε.Σ.Υ.
Καλώστος Γεώργιος - Διευθυντής
Μαρουφίδης Οδυσσέας - Διευθυντής
Σταματίου Σταύρος - Επιμελητής Α`
Σάρλης Παναγιώτης - Επιμελητής Β`
Στοιχεία Επικοινωνίας
Γραφείο Διευθυντή
2513501433
Γραφείο Ιατρών
2513501449
 
Γραφείο Προϊσταμένης
2513501466
Στάση Αδελφών
2513501426
Όροφος
Τέταρτος
 
Φωτογραφίες
image
Ορθοπεδικό και Νευροχειρουργικό