Πνευμονολογική Κλινική

Βρίσκεται στον 3ο όροφο του νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος «ΕΥΠΝΟΙΑ» ιδρύθηκε στην  Καβάλα το 2005 ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι: «η συμβολή στην καλύτερη λειτουργία των πνευμονολογικών κλινικών του Νοσοκομείου Καβάλας, στον εφοδιασμό τους με μηχανήματα και λοιπό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, την ανάδειξή τους σε πρότυπο κέντρο νόσων του αναπνευστικού και αναπνευστικής ανεπάρκειας, και γενικότερα στην παροχή κάθε δυνατού μέσου που θα βοηθήσει στην έρευνα, στη νοσηλεία και στην αποθεραπεία των πνευμονοπαθών». Περισσότερα στο site: www.eupnea.gr

Επίσης, εποπτεύει την λειτουργία γυρεοπαγίδας για την εποχική καταγραφή των γύρεων στην ατμόσφαιρα της πόλης της Καβάλας  από το   1995  σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και  το Α.Π.Θ., ο βιολόγος Αθανάσιος Δάμιαλης.

Λειτουργούν:

  • Τακτικό Ιατρείο (μέρα παρ΄ημέρα)  
  • Ιατρείο Άσθματος και Αναπνευστικής Αλλεργίας (κάθε Τρίτη και Πέμπτη)
  • Ιατρείο Ύπνου (κατόπιν ραντεβού)
  • Ιατρείο Διακοπής καπνίσματος (κατόπιν ραντεβού)

Προσωπικό


Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου
Νοσηλεύτριες:
  • Αγγελική Μπούρα
  • Κωνσταντίνα Παρασίδου
Υπεύθυνος Ιατρός: Χρυσαυγή Τερροβίτου

Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο
Νοσηλεύτρια: Σοφία Ποιμενίδου

Βρογχοσκοπικό τμήμα
Υπεύθυνος Ιατρός: Δανιήλ Δανιηλίδης
 

Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας


Η δημιουργία της οφείλεται σε πρωτοβουλία και ενέργειες της τέως Διευθύντριας της Β΄ Πνευμονολογικής, κ. Μπουσμουκίλια Σταυρούλας. Χωροταξικά κατασκευάστηκε σε χώρο που ανήκε στη Β΄ Πνευμονολογική και παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό.
Προορίζεται να περιθάλπει όλους τους ασθενείς με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια που έχουν ανάγκη από εφαρμογή Μη Επεμβατικού Μηχανικού Αερισμού, στενή παρακολούθηση και  αυξημένη νοσηλευτική φροντίδα.
 

Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου


Το Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου (ΕΜΥ), λειτουργεί από το 2001 και είναι πιστοποιημένο από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
Το κύριο αντικείμενο του ΕΜΥ του Νοσοκομείου Καβάλας είναι η διάγνωση και η αντιμετώπιση των διαταραχών της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Διαθέτει 3 κλίνες και λειτουργεί 4-5 νύχτες την εβδομάδα. Η αρχική αξιολόγηση των ασθενών γίνεται στο Ιατρείο Ύπνου (ραντεβού στα τηλέφωνα: 2513501700-1702-1728-1752-1847).
Εξυπηρετεί ασθενείς από το νομό Καβάλας αλλά και από τους γειτονικούς νομούς (πχ Δράμας, Ξάνθης) καθώς είναι το μοναδικό ΕΜΥ μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.
 

Ο σύλλογος «ΕΥΠΝΟΙΑ»


Ιδρύθηκε ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πρωτοβουλία ανθρώπων που γνώριζαν την Πνευμονολογική κληρονομιά της Καβάλας και τη δυναμική της Πνευμονολογίας  στο Νοσοκομείο της πόλης. Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι: «η συμβολή στην καλύτερη λειτουργία των πνευμονολογικών κλινικών του Νοσοκομείου Καβάλας, στον εφοδιασμό τους με μηχανήματα και λοιπό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, την ανάδειξή τους σε πρότυπο κέντρο νόσων του αναπνευστικού και αναπνευστικής ανεπάρκειας, και γενικότερα στην παροχή κάθε δυνατού μέσου που θα βοηθήσει στην έρευνα, στη νοσηλεία και στην αποθεραπεία των πνευμονοπαθών». Περισσότερα στο site: www.eupnea.gr  

Προσωπικό
Διευθύντρια - Επιστημονικά Υπεύθυνη
Τερροβίτου Χρυσαυγή
Επικουρικοί Ιατροί
Πένου Αλκμήνη
Πότονος Στέφανος
Ιατροί Ε.Σ.Υ.
Dr. Τριανταφυλλίδης Χαράλαμπος - Διευθυντής
Μπάγκαλας Βασίλειος - Διευθυντής
Αργυριάδου Βασιλική - Επιμελήτρια Α`
Δανιηλίδης Δανιήλ - Επιμελητής Α'
Κουτσουμπέλας Θεόδωρος - Επιμελητής Α'
Κωνσταντινίδου Αλεξάνδρα - Επιμελήτρια Α`
Στοιχεία Επικοινωνίας
Διευθύντρια
Τερροβίτου Χρυσαυγή
Τηλέφωνο Δ/ντή:
2513501344
e-mail:
eupnea@kavalahospital.gr
Φαξ
2513501345
Επίπεδο
3ος Όροφος
Γραφείο Προϊσταμένης
2513501342
Γραφείο Στάσης Αδερφών
2513501339
Γραφείο Ιατρών
2513501350
Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου
2513501665
Γραφείο Ιατρού Ε.Μ.Υ.
2513501667
Φωτογραφίες
image
Α'+Β'Πνευμονολογική