Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καβάλας είναι ένας δημόσιος οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες στους κατοίκους του Νομού. Είναι σύγχρονη μονάδα που σκοπό έχει την προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, την αντιμετώπιση και αποκατάσταση της ψυχικής διαταραχής. Δέχεται άτομα κάθε ηλικίας, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ηλικιωμένους ανεξαρτήτου ασφαλιστικού τομέα.
Το προσωπικό του Κέντρο στελεχώνεται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοπεδικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, εργοθεραπευτές και επιμελητές υγείας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Νομού, σε θέματα ψυχικής υγείας  με στόχο την πρόληψη, ειδικά σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
  • Συμβουλευτική βοήθεια, ψυχιατρική εκτίμηση και θεραπεία, σε άτομα κάθε ηλικίας, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους σε μια βιο-ψυχοκοινωική προσέγγιση.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη σε ζευγάρια ή οικογένειες που παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα σχέσεων.
  • Ψυχιατρική παρακολούθηση χρόνιων ψυχιατρικών ασθενειών στο πλαίσιο κατ’ οίκον επισκέψεων.
  • Λογοπεδική αξιολόγηση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, οποιασδήποτε αιτιολογίας.
  • Αξιολόγηση και εργοθεραπευτική παρέμβαση σε άτομα με διαταραχές ψυχοκινητικής ανάπτυξης.
  • Από τις θεραπευτικές μεθόδους ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ψυχοθεραπεία που μπορεί να είναι ατομική, συζυγική, ομαδική ή οικογενειακή, ανάλογα με το είδος του προβλήματος.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καβάλας λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διευθυντής
Χαλούδη Αργυρώ
Γραφείο Διευθυντή
2510246233
Διεύθυνση
25ης Μαρτίου 10
Υποδοχή - Γραμματεία
2510243992