Για την Νεφρολογική Ημερίδα της 15 & 16/12/2012

 

    11η  Διαμερισματική  Επιστημονική Ημερίδα

 

 

To Σάββατο 15/12 και Κυριακή 16/12 διεξήχθη στο Αμφιθέατρο Γ/Ν Καβάλας η 11η Διαμερισματική  Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής  Νεφρολογικής Εταιρείας Νοσηλευτών με θέμα «Παράγοντες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με Χ.Ν.Ν.» Στη διοργάνωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ε.Ν.Ε.Ν  κ Τζιούγια Παναγίωτα και η κ Λαγκάζαλη από το Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης.

Το Σάββατο 15/12 πραγματοποιήθηκε κλινικό φροντιστήριο από μια ομάδα πέντε έμπειρων νοσηλευτών ειδικευμένων και στο Τ/Ν αλλά και με ειδικότητα Ψυχιατρικής νοσηλευτικής από το Γ./ Νοσοκομείο Παπαγεωργίου  με θέμα «Εφαρμογή προγράμματος ψυχονεφρολογίας σε ασθενείς υπό εξωνεφρική κάθαρση». Οι εντυπώσεις ήταν άριστες από όλους.

Τη Κυριακή 16/12 ήταν η δεύτερη  ημέρα της επιστημονικής ημερίδας με τη διάλεξη από τη Διευθύντρια του Νεφρολογικού τμήματος κ. Παπουλίδου Φανής με θέμα «Αναιμία- Ερυθροποιητικοί παράγοντες». Απεδόθησαν τιμητικές πλακέτες στις ιδρύτριες τις Μονάδας Προϊστάμενες Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Καροτσέρη Γεωργία και Σιδέρη Αρίστη. ¨Έγιναν επίσης δύο στρογγυλά τραπέζια και το επιστημονικό μέρος ήταν άριστο. Η συμμετοχή ήταν περισσότερο από την αναμενόμενη και ανταποκρίθηκαν νοσηλευτές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Ήταν μία εκδήλωση που πρώτιστα προβάλλει το έργο των νοσηλευτών της Μ.Τ.Ν Καβάλας και δευτερευόντως τιμά και προβάλλει  την πόλη μας.

Ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο μέλλον. ¨Ήδη προτάθηκε η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Νεφρολογικού Συνεδρίου Νοσηλευτών το Μάιο του 2014 να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα και η κ. Νικηφορίδου Ναυσικά Προϊσταμένη Νοσηλευτικής  Τ/Ν με χαρά την αποδέχτηκε.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας και ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Νεφροπαθών και ο πρόεδρος των ΑΜΕΑ. 

Καταχωρήθηκε: 18/1/2013 11:15:18 πμ από Αντιγόνη Χατζοπούλου | 0 σχόλια